Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
GO POBYT ŽÁKŮ VI. TŘÍDY - AKTUALIZACE!

ZŠ Krouna - Stalo se již tradicí, že žáci šestého ročníku na počátku školního roku vyrazí na dvoudenní výjezd, jehož účelem je seznámení se s novým třídním učitelem a stmelení kolektivu při nástupu na druhý stupeň základní školy. Také letos 8. a 9. září nezasedli žáci šestého ročníku do svých lavic, ale s chutí vyrazili na dvoudenní zážitkový pobyt do Daňkovic. Již řadu let  tento kurz patří do  školního Minimálního protidrogového programu. O pobytu v Daňkovicích napsala žákyně šesté třídy Lucie Drahošová.

 

8. 9. 2011 jsme se sešli na zastávce v Krouně, odkud jsme jeli autobusem do Svratky. Dál jsme měli pokračovat pěšky, ale protože začínalo pršet a mraky se tvářily přímo zlověstně, raději jsme počkali na autobus.

 

Autobus nás zavezl do Sněžného a odtamtud jsme již museli šlapat do Daňkovic pěšky. Protože naše pěší túra byla zkrácena, dorazili jsme do penzionu o něco dříve a museli jsme čekat, než odjedou hosté, kteří zde pobývali před námi. Pro zahřátí jsme dostali horký čaj. Seděli jsme v jídelně a asi po hodině pro nás přišel pan učitel a řekl nám, že už můžeme jít obědvat a potom půjdeme ven. K obědu byla česneková polévka a svíčková s knedlíkem.

 

Po obědě jsme vystoupali na Buchtův kopec, kde jsme viděli radarovou stanici na řízení provozu letadel. Cestou tam i zpět některým z nás zbyl čas i na různé hry a škádlení.

 

Když jsme se vrátili do penzionu, museli jsme ještě chvilku počkat a potom jsme se nastěhovali do pokojů. Před večeří jsme vyrazili na fotbalové hřiště, kde jsme hráli různé týmové hry a přitom se seznamovali s novými spolužáky.

 

K večeři jsme si pochutnali na smaženém sýru s hranolky. Po večeři se většina z nás převlékla do pyžam a šla na pyžamovou párty, která se konala na jednom z pokojů.

 

Ráno jsme se zabalili, šli na snídani a po vyhodnocení včerejších soutěží dostali drobné ceny a diplomy. Nakonec jsme popadli batohy a šlo se do Sněžného, odkud jsme se autobusem přesunuli do Svratky. Do Krouny jsme poté pokračovali pěšky. Cesta byla náročná, ale i přes to, že jsme se vrátili unaveni, přinesli jsme si s sebou plno zážitků.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

 

 

 

Foto: Mgr. Tlapák Roman a Mgr. Schmied Petr

 

Drahošová Lucie, VI. tř., Mgr. Kyncl Josef, Mgr. Schmied Petr

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.