Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
O JÍZDNÍCH ŘÁDECH SE JEDNALO NA CHRUDIMSKU

Chrudimsko - Od 11. prosince letošního roku dochází v rámci veřejné dopravy v Pardubickém kraji k největším změnám za několik posledních desetiletí. Tímto datem totiž vstupují v platnost nové jízdní řády regionálních autobusových linek a vlakových spojů poté, co celý systém prošel optimalizací. Těsně před tímto termínem ještě náměstek hejtmana pro dopravu, dopravní obslužnost a investice Jan Tichý objíždí obce s rozšířenou působností a o autobusových jízdních řádech hovoří se starosty obcí příslušných regionů. Náměstek hejtmana Jan Tichý se setkal se starosty Chrudimska  v pondělí  21. Listopadu 2011.

 

"Optimalizací dopravy chceme, jak jsme si říkali na řadě jednání, jež jsme v průběhu roku společně absolvovali, za dostupné peníze zlepšit celý její systém a umožnit návrat cestujících, jejichž počty se stále snižují," řekl náměstek hejtmana Tichý. "Dnes je stále ještě čas na drobné korekce autobusových jízdních řádů a poté, co vstoupí v polovině prosince v platnost, budete mít jako starostové možnost zhruba měsíc upozorňovat na nedostatky, které praxe přinese. To nám umožní případné problémy vyřešit v prvním zákonem stanoveném termínu změn jízdních řádů v březnu příštího roku."

 

Představitelé obcí se následně vyjadřovali k návrhu dopravní obsluhy jejich obce a vznášeli své požadavky. Například zástupci obcí Vyžice a Míčov upozornili na chybějící dopravní spojení během víkendu. Jejich připomínka byla ale záhy vyřešena, neboť lokalitu má obsloužit speciální nedělní pár spojů jedoucí na lince Chrudim – Heřmanův Městec – Míčov. Dotazy a žádosti na řešení se na chrudimském jednání týkaly také návaznosti jednotlivých spojů. S opačným problémem než Vyžice a Míčov pak přišli představitelé obce Licibořice, kterým se dopravní obsluha jejich obce během víkendů zdá příliš velká.

 

Na jednání se také podařilo rozptýlit obavy obyvatel Vejvanovic z toho, že jim bude chybět možnost dopravit se veřejnou dopravou do chrudimské nemocnice. Jejich dopravní spojení s Chrudimí bude, byť s přestupem, zajištěno. Do nového jízdního řádu bude zapracován i požadavek Prosetínských o uspíšení vybraných autobusových spojů a poté, co starosta obce upřesní požadavek na ranní spojení se Skutčí, získá obec i tuto linku.

 

Mgr. Rychtecký Jakub, oddělení komunikace Pardubického kraje

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.