Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
NA HLINECKU JSOU S JÍZDNÍMI ŘÁDY SPOKOJENI

Hlinecko – Okruh jednání o optimalizaci dopravy a změnách v autobusových jízdních řádech má už za sebou i zastávku v Hlinsku, kam na setkání s náměstkem hejtmana pro dopravu, dopravní obslužnost a investice Janem Tichým dorazili zástupci samospráv tohoto regionu. Většina starostů tlumočila vedení Pardubického kraje spokojenost občanů s návrhy nových jízdních řádů. Náměstek hejtmana Jan Tichý se setkal se starosty Hlinecka  v pondělí 21. listopadu 2011.

 

Jednání probíhají na úrovni obcí s rozšířenou působností a účastní se ho starostové obcí, které do správního obvodu příslušejí. Přestože připomínkování nového systému veřejné dopravy v Pardubickém kraji už trvá několik měsíců, představitelé samospráv mají na těchto setkáních poslední možnost návrhu drobných změn před zavedením nového jízdního řádu od poloviny prosince. "Podle nového jízdního řádu bude veřejná regionální doprava v Pardubickém jezdit od 11. prosince a my bychom chtěli kromě vašich připomínek či návrhů slyšet i to, jak jste s projektem nového systému dopravy ve vašich obcích spokojeni," uvedl na jednání náměstek hejtmana Jan Tichý.

 

Jak z jednání vyplynulo, většina obcí, jejichž starostové na setkání do Hlinska dorazili, je s budoucí podobou dopravní obslužnosti spokojena. "S novým jízdním řádem jsme spokojeni, naše dosavadní připomínky byly do jeho podoby zapracovány," tak zněla prakticky univerzální věta, kterou v Hlinsku pronesli v různých obměnách představitelé Studnice, Vysočiny, Hamrů, Pokřikova, Vojtěchova, Dědové a dalších obcí. I na Hlinecku se ale drobné problémy našly – zatímco ve Všeradově požadují poněkud opozdit jeden ze spojů do Hlinska, jejich kolegové si u jiného spoje přejí jeho uspíšení.

 

Zástupci Svratouchu zase vznesli požadavek na zajištění spojení do Nového Města na Moravě při cestách do tamní nemocnice, což bude organizátor dopravy, firma Oredo, řešit se sousedním Krajem Vysočina. "Jednání v Hlinsku bylo věcné a připomínkami starostů se budeme zabývat. Případné zásadnější změny se pak v jízdních řádech mohou objevit v prvním zákonem stanoveném termínu změn jízdních řádů v březnu příštího roku," uvedl v závěru náměstek Tichý.

 

Mgr. Rychtecký Jakub, oddělení komunikace Pardubického kraje

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.