Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
ZMĚNY V DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI UMOŽNILY ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ VŠEM ŽÁKŮM

ZŠ Krouna - Od 11.12.2011 došlo v celém Pardubickém kraji k zásadním změnám v dopravní obslužnosti. Ty se dotkly i našeho regionu. Je věcí názoru, zda k lepšímu nebo horšímu.

 

Skutečností však je, že se nám díky velmi intenzivním a mnohdy i bouřlivým jednáním s příslušnými orgány a institucemi alespoň podařilo dopravní obslužnost pro žáky naší školy nejen v plném rozsahu zachovat, ale ve většině případů i upravit ku prospěchu dětí.

 

Dříve, v podstatě od doby existence školy, dojíždějící žáci II. stupně neměli šanci stihnout oběd ve školní jídelně, neboť vyučování končilo a autobusy dětem na všechny směry odjížděly okolo 13.05.

 

Od platnosti nových jízdních řádů mohou skutečně všichni žáci školy využívat školního stravování, protože výuka i nadále končí ve 12.50 hodin a autobusy dětem odjíždí až ve 13.23 (Rychnov, P. Kamenice, Františky, Čachnov), 13.27 (Kladno, Oldřiš), 13.39 (Otradov), 14.05 (Svratouch). Vzhledem k rychlému výdeji jídel si tak žáci s jídlem ke stolu sednou již okolo 12.55 a okolo 13.10 mohou odcházet ze školy na autobus. Cesta na zastávku žákům šesté a vyšších tříd (mladší končí nejdéle ve 12.00) přitom zabere nejvýše 7 minut. I ti, kterým autobus jede nejdříve, tedy mají dostatek času. Navíc jsme připraveni dojíždějícím žákům umožnit ve 12.50 přednostní výdej oběda před místními, aby skutečně měli čas na jídlo i na cestu.

 

Stravování ve školní jídelně dítěti přitom zajistí zdravou a svým složením vyváženou stravu, doplněnou navíc o dostatek ovoce, zeleniny, mléčných výrobků, cereálií a samozřejmě občas i moučník nebo jinou sladkost. Levněji než za ceny školního stravování doma celé jídlo (polévka, hlavní jídlo, nápoj, zeleninový salát nebo ovoce nebo jogurt nebo moučník) uvařit nejde, obzvláště připočteme-li ceny energií nejen na vaření, ale třeba i na mytí nádobí.

 

Navíc - na kvalitu a chuť jídel v naší školní jídelně si nemůže stěžovat snad skutečně nikdo - vaříme stále z přírodních surovin. Bramborová kaše je z brambor a ne z prášku, maso je čerstvé, téměř nepoužíváme zmražené polotovary.

 

Přehled "školních" autobusových spojů:

 

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.