Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
RAGGEA FEST 2012

Krouna - V sobotu 3.3.2012 se v Sokolovně v Krouně uskuteční mimořádná akce nazvaná REGGAE KROUNA KARNEVAL na kterém vystoupí ikony české Reggae scény. Akce je mimořádná obsazením interpretů, které nemáte možnost kromě velkých letních festivalů jako je Trutnov, Sázavafest a další vidět takhle pěkně pohromadě na klubové scéně.

 

ŠVIHADLO ... Kapela vznikla v roce 1983 v Mladé Boleslavi, ale ještě pod názvem "Nouzový východ". Prvotní sestava byla Petr Šturma (kytara a zpěv), Jan Dusil (basová kytara a zpěv) a František Pánek (bicí a zpěv). První koncert má kapela až rok poté, v roce 1984 na jedné kulturní akci v KD Mladá Boleslav. V tento rok měla kapela také koncert v Praze na akci Hanspaulské hudební léto, kde sklidila velký úspěch a také byla pozvána na festival v Ostrově nad Ohří. Někdy touto dobou se také měnil název kapely z původního "Nouzový východ" na "Švihadlo", ale jak sami členové kapely tvrdí – "Nikdo už dnes ale neví přesně kdy, ani proč".

 

 

DR.KARY ... je jedním z nejrespektovanějších MCs na české reggae scéně! Začínal už v polovině 90 let jako MC legendárního selektora Liquida A, následovalo jeho hraní s dj Katchou či houseovým veteránem DJ Trávou. Chvíli na to byl u zrodu Gardenzitty, kteří po dlouhá léta určovali zlomený tep Raggajunglových čech! Aby toho nebylo málo, spoluzakládá Pro Soundsystem, reggae sound, který není potřeba představovat, stačí jen jména Dr.Kary, General Kryshpeen a Liquid A. V průběhu let se Dr.Kary přidal k české ska rocksteady stálici Fast food orchestra, se kterou natočil dvě CDV roce 2000 je hostem na nahrávce Shouting stars dubového projektu Nana Zorin. Svým charismatickým hlasem obohatil desky takových veličin jako je Polemic, ale koketoval i s hip hopem na deskách Indyho&Wiche, PSH nebo Inside Kru.

 

 

MR.COCOMAN ... má 21 let, ale přesto je již matadorem české reggae scény, na které se aktivně pohybuje již od svých 14ti let. Se Solid Vibes vystupuje od roku 2007 a společně jdou cestou moderního současného dancehallu a reggae. Po mnoha koncertech v klubech a festivalech začátkem roku 2009 natočili EP Stay Strong. Nejedná se sice o dlouhou desku, ale zvukově nekompromisní, která plně obstojí v kontextu evropské reggae scény. Ostatně již na základě této nahrávky byli Mr.Cocoman & Solid Vibes vybráni na EU Music Days do Stockholmu a umístila se ... v česko rakouském kole soutěže European Reggae Contest. Pokud má někdo na to, aby posunul český dancehall a reggae do širšího povědomí jsou to právě Mr.Cocoman & Solid Vibes.

 

 

LOS CHUPEROS ... vznikla v listopadu roku 2006 a je složena výhradně z muzikantů, kteří prošli náročnou rumovou kůrou a následnou čertovskou terapií za podpory cimbálové muziky. Z těchto důvodů jsme se rozhodli vytvořit propracovaný byrokratický aparát, který brání dalším excesům. Repertoár je tvořen temperamentními rytmy ska, ale nepohrdneme ani lehce vypáleným reggae či čardášem na začátku koncertu. Tato formace si klade za cíl oživit českolipskou hudební scénu a v roce 2007 poprvé vystoupila na festivalu Reggae Ethnic Session v Žízníkově, kde svým debutem Baťoch rozskákala nejednoho fanouška ...

 

 

!!!POZOR DŮLEŽITÉ!!! SVOZY z TECHNICKÝCH DŮVODŮ NEJEDOU!!!

 

Pokud se chcete na akci dostat pak můžete využít TAXI Málek:

 

 

777 777 900 Zdenda (Ford Galaxy - 6 míst)

777 137 077 Pepča  (Octavia)            

602 137 077 Martin (Octavia)

773 137 077 Jirka  (Octavia combi)

 

800 400 404 nebo volejte zdarma

 

Dubinec Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.