Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
SOKOLOVNA PUNK FEST 2012

Krouna - V sobotu 31.3.2012 bude od 19:00 hod. zahájen Sokolovna Punk Fest 2012. Na Festu vystoupí kapely Siláž, Znouzecnost, N.V.Ú., Totální Nasazení a Kohout Plaší smrt. Místo konání koncertu je v Sokolovně v Krouně. Vstup na tento fesťák je pouze 180Kč. Večerem nás bude provázet RUM PÁRTY.

 

SILÁŽ ... pocházející ze Zruče, Sence, Plzně a Křimic. Byla založena roku 1998 pěti mladými školáky. Působí až dodnes, již jen ve čtyřech, všude tam, kde je třeba zábavy. První koncert v roce 2001, kapela hrála jen trošku aby se hlavně naučila hrát. A cca od roku 2005 koncertuje celkem pravidelně hlavně v západních Čechách.

 

 

ZNOUZECNOST ... Založena roku 1986 - po návratu (z tehdy povinné dvouleté vojenské služby) členů skupin Ball Bearing (Caine - dvoutónová kytara a zpěv) a Zastávka Mileč (Déma - kytar a zpěv, Jožžin - bicí a zpěv), přibírají podobnými aktivitami nedotčeného (Goldu - baskytara, zpěv) a začínají psát v naprosté většině nové písně, nechtíc stavět na svých bývalých projektech. První vystoupení 26.11.1986 - ve vysokoškolském klubu OKO v Plzni. V průběhu let se v sestavě vystřídá ještě několik dalších lidí: Renka (zpěv), Ema (saxofon, zpěv), Boví (kytara), Přéma (kytara zpěv), až se v roce 1996 ustálí na trojici: Caine (bicí, zpěv), Déma (kytara, zpěv) Golda (baskytara, zpěv) a občasných hostech Romaně (saxofon, zpěv) a Michalovi (kytara, zpěv).

 

 

N.V.Ú ... Historie skupiny sahá zpět až do první poloviny 80. let, kdy se dva kámoši kytarista Pavel "Pafka" Doležal a Štěpán "Makeba" Málek, v té době působící jako hráč na klávesy a saxofon v notoricky známé skupině Ježkovy zraky, rozhodli založit kapelu. Oba přibírají dívčí duo, bubeníka a baskytaristu, takže na jaře 1985 mohla vzniknout nejprve novovlnná skupina Manichinace, posléze na podzim 1985 známější formace s názvem Kmitací Adapter. Tvorba skupiny byla ovlivněna klasickými skupinami ze Západu, vznikl jakýsi mix punku s novou vlnou - Damned, Clash, Sex Pistols, Die Totenhosen, DK, Exploited nebo třeba Devo, The Cure, Joy Division, D.A.F.

 

 

TOTÁLNÍ NASAZENÍ ... Totální nasazení vzniklo z punk - metalové skupiny Dehöt, kterou tvořili čtyři spolužáci ze slánského gymnázia. Dehöt existoval asi půl roku a po odchodu zpěváka Viktora zanikl. Zbylá trojice v obsazení Martin - kytara, zpěv; Sváťa - baskytara, zpěv a Pípa - bicí se rozhodla pokračovat dál, ovšem pod jiným názvem.Založení Totálního nasazení se datuje na přelom listopadu a prosince roku 1990. Po roce existence, odehrání řady koncertů na regionálních rockových přehlídkách a festivalech v kladenském okrese a podomáckém natočení demosnímku "Wiktorovy ostatky" (září 1991) posiluje skupina kytarový post. Přichází druhý kytarista Honza. Do kapely však nezapadá a v létě 1992 odchází. Na jeho místo nastupuje P.P.Cvok. V této sestavě natáčí Totální nasazení v září roku 1992 dnes kultovní demosnímek "Dneska má svátek Marie".

 

 

KOHOUT PLAŠÍ SMRT ... Příběh kapely Kohout plaší smrt začal na střední škole v Mostě na začátku 90.let. Tam vzniká seskupení zvané Braun, kde figuroval mezi jinýma Krtek na basovou kytaru a Kafka, hrající na kytaru. Kapela hrála středně rychlej bigbeat s metalovými rify a v této podobě odehrála 4 koncerty. S odchodem ze střední se kapela rozpadla a zůstala jenom papírová dvacka jako část honoráře za vystoupení v Litvínově a možná někde amatérská videonahrávka z vystoupení z kapelou Sebastians propagující jejich demo "Sny o Marii."

 

 

Dubinec Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.