Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
HLEDÁ SE NEJHEZČÍ STROMOŘADÍ!

Krouna - Arnika zahajuje anketu Alej roku 2012.

 

Po nejkrásnější aleji s nejsilnějším příběhem budou opět pátrat profesionální i amatérští fotografové po celém Česku. Sdružení Arnika totiž zahajuje Alej roku 2012, druhý ročník úspěšné ankety. Nominovat svou oblíbenou alej nebo fotogenický úlovek z dovolené mohou lidé od dnešního dne až do konce září. Dalších šest týdnů pak budou lidé na webu Arniky moci dát hlas stromořadí, které je nejvíce osloví. V loňském roce si hodnotné ceny odnesli hned dva fotografové a letos jsou ceny připraveny pro autory tří nejpodařenějších fotek a odměna pro toho, kdo nominuje absolutní vítězku mezi alejemi, kterou vybere odborná porota.

 

"Lidé odpradávna sázejí aleje proto, aby byly jejich cesty příjemné a pohodové, aby mohli uniknout třeba ostrému slunci. I dnes mají stromořadí celou řadu nezastupitelných funkcí v krajině i v přírodě. Věřím, že naše anketa přispěje k tomu, aby aleje získaly zpět své právoplatné místo v krajině našeho domova i mysli," říká Martin Skalský, který vede kampaň Zachraňme stromy.

 

Vítězná Alej roku 2011

 

"Aleje k naší krajině patří, ať jsou památné a chráněné, nebo skoro neznámé. Jsou nejvýraznějším přínosem stromů k jejímu formování: člení ji, ale i brání, když se staví do cesty větru. Dávají pocestným stín, pomáhají najít směr. Nutí k obdivu i ty, kteří jinak půvab přírody příliš nevidí. Aby tomu tak bylo, je třeba se o aleje starat. Včas a rozumně. Pravidelně kontrolované stromy nebudou ohrožovat, stromy odborně a zodpovědně ošetřené potěší," říká PhDr. Marie Hrušková, autorka knih o alejích v Česku.

 

Do soutěžní ankety mohou lidé přihlásit "svou" alej prostřednictvím webových stránek www.alejroku.cz. Každý může zaslat 1-3 fotografie (nejlépe ve formátu JPEG), ke kterým připojí stručný popis a důvod, proč si alej zaslouží pozornost. Na autory oceněných fotografií čekají hodnotné ceny, například dárkové poukazy od Centra FotoŠkoda, knižní tituly o stromech od spisovatelky Marie Hruškové z nakladatelství Mladá fronta nebo publikace Arniky o stromech. Aktuální informace o anketě budou po celou dobu v jednotlivých regionech přinášet Deníky z vydavatelství Vltava-Labe-Press.

 

Slavnostní vyhlášení vítězné aleje a výherců atraktivních cen proběhne koncem listopadu 2012.

 

Vozník Vratislav

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.