Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
BIŘMOVÁNÍ 2012

Krouna - V sobotu 22. září 2012 bylo v Krouně v kostele sv. Michaela archanděla biřmováno 7 farníků z farností Krouna a Pustá Kamenice. Tuto svátost uděloval během mše sv. diecézní biskup Mons. Jan Vokál. Biřmováni byli: Michal Hromádko, Milan Kopiště, Jana Odvárková, František Šebek st., František Šebek ml., Jan Šmok a Patrik Zelenka.

 

Svátost biřmování je v katolické církvi chápána a udělována jako svátost křesťanské dospělosti a společně se svátostí křtu a eucharistie patří mezi tzv. iniciační svátosti církve. Vlévá nám nezaslouženou milost, která vtiskuje do duše člověka, podobně jako křest, trvalý charakter, a jejíž působení posiluje naše pouto s Kristem a církví a přivádí k činné a plodné spolupráci na budování Božího království. Při obřadu biřmování se biskup a společenství věřících modlí nad biřmovanci za vylití Ducha svatého. Připomínáme si tak událost Letnic (Sk 2, 1-4), kdy Pán Ježíš po svém Nanebevstoupení seslal na apoštoly shromážděné ve večeřadle svého Svatého Ducha. Utvrdil je a učinil z nich svědky své radostné zvěsti. Samotné biřmování spočívá v pomazání posvátným křižmem na čele biřmovance se slovy: "Přijmi pečeť daru Ducha svatého". Bezprostředně poté následuje slavení eucharistie.

 

Foto: Bc. Vtípil Martin, Gregorová Tereza, Šmok Jan ml.

 

Po společné slavnostní liturgii se ve farním sále v Krouně konala beseda otce biskupa s biřmovanci, jejich kmotry a rodiči. Připraveno bylo též malé pohoštění.

 

Velké díky Duchu svatému. Poděkování patří vyslovit otci biskupu Janovi, kmotrům, rodičům, těm, kdo se podíleli na přípravě a průběhu liturgie a pohoštění, a otci Vladimírovi, který kandidáty v průběhu jednoho roku na přijetí svátosti biřmování pečlivě připravoval.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

administrátor P. V. Handl

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.