Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
PROBĚHLO ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU A ŠKOLNÍ VÁNOČNÍ JARMARK

ZŠ Krouna - V sobotu 1.12.2012 proběhlo již tradiční rozsvícení vánočního stromečku spojené se školním vánočním trhem. Naší akci letos nadmíru přálo i počasí - nepršelo, nefoukal vítr, teploty byly mírně pod nulou a i nějaký ten sněhový poprašek ještě na stromcích zůstal. Účast tak opět překonala předchozí roky a odhadujeme ji na 300 až 350 osob.

 

Foto: Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

A určitě bylo na co se dívat. Děti ze školní družiny si připravily pásmo písniček a písniček, na jehož závěru pohasla světla a rozsvítil se vánoční stromek před školou. Vystoupení dětí a vlastně i celou letošní akci jsme právě díky příznivému počasí mohli doplnit o obrazovou 3D projekci promítanou za vystupující děti na budovu školy.

 

 

Po vystoupení dětí se pro veřejnost otevřel školní vánoční trh, kde si návštěvníci mohli zakoupit zejména vánoční, dekorační a upomínkové předměty vyrobené žáky školy (adventní věnce, svícny, přáníčka a podobně). Letošní ročník jsme kromě již uvedené obrazové 3D projekce doplnili o další novinku - vánoční dílnu, kde si děti mohly vyrobit vlastní svíčku. O zájmu pak svědčí skutečnost, že poslední děti z dílničky odcházely již v době, kdy škola byla téměř prázdná, a také to, že se do ruční výroby svíček zapojili i někteří dospělí.

 

Pro všechny pak byl připravený horký čaj (pro dospělé navíc řádně vylepšený rumem) a svařené víno. Celkem se vypilo 30 litrů čaje, 5 litrů rumu a 34 litrů svařeného vína. To vše škola mohla díky svým ekonomickým aktivitám poskytnout zdarma. Jedinou "vadou na kráse" letošního ročníku tak byla neúčast firmy vyrábějící čerství trdelníky, a to přesto, že jsme její účast zajišťovali s více než dvouměsíčním předstihem a účast byla potvrzena. Na příští ročníky nám tak pravděpodobně nezbude nic jiného, než se pokusit trdelníky nebo jinou tradiční vánoční cukrovinku zajistit vlastními silami.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Mgr. Kyncl Josef, ředitel školy

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.