Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
ŠACHY - VÝSLEDKY 9. KOLA

Krouna - V neděli 17.3.2013 jsme zajížděli k utkání posledního, 9. kola krajské soutěže. K boji o 5. místo v celkovém pořadí jsme jeli posíleni Věrou Profousovou a byl to mistrovský tah, který přispěl k výhře.

 

Šachy 9. kolo 17.3.2013

 

 

První bod získal Josef Netolický, který ve složité figurové hře uplatnil své taktické vlohy a soupeře přehrál. Na stav 1:1 srovnal nechtěně Jindřich Šenkýř, jenž přehlédl soupeřovy "vidle", vyměnil věž za koně a soupeř materiální výhody využil. K vítěznému stavu nás posunula Věra Profousová, která se ubránila velkému tlaku a přešla do vítězné koncovky. Jejím soupeřem byl velký talent hlineckého šachu Ondřej Novotný / syn Hany Čáslavské z Krouny/, který uhrál doposud v tomto ročníku 5 bodů z 5 možných. Po oběti pěšce a slabší figurové hře podlehl svému soupeři Mirek Jirmásek a stav byl srovnán na 2:2. Vítězný bod na 3:2 přidal Pavel Hubený, když v těžké koncovce uplatnil výhodu koně proti střelci. Po finiši v závěru sezony jsme se probojovali na 5. příčku konečného pořadí / z 9 týmů /, což je pěkné umístění oproti  loňské nevydařené sezoně.

 

Foto: Hubený Pavel

 

Z našich hráčů v této sezoně nejvíce bodů získal Pavel Hubený - 6,5 z 8 zápasů, tj. úspěšnost 81,3 %, čímž v hodnocení jednotlivců této soutěže obsadil 1. místo. Další dobré výkony podával Josef Netolický, který se s 4 body ze 7 zápasů, při úspěšnosti 57,1 %, umístil na 17. místě.  Mirek Jirmásek se 3 body ze 7 zápasů / úspěšnost 42,9%/ skončil na 27. místě a Jindra Šenkýř – 2  body ze 7. zápasů, úspěšnost 28,6 %  obsadil  39. místo. Podrobné statistiky soutěže jsou uvedeny na konci tohoto článku.

 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům našeho družstva za odvedené výkony, provázené jejich bojovností a obětavostí. Poděkovat bych chtěl i jejich rodinným příslušníkům, kteří jim svou podporou umožnili dosažení těchto výsledků.  Děkuji také tímto i Obecnímu úřadu Krouna za každoroční bezproblémové poskytování zasedací místnosti k domácím zápasům.

 

 

 

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Hubený Pavel, Ing. Jirmásek Vladimír

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.