Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
POZVÁNKA DO MUZEA REKORDŮ A KURIOZIT

Pelhřimov - Zveme vás do Muzea rekordů a kuriozit, které se nachází v historické pětipatrové Dolní (Jihlavské) bráně. Vaší pozornosti jistě neunikne například Nejmenší galerie na světě Lehni s karikaturami Lubomíra Vaňka, malůvka na makovém semínku, nejmenší pomlázka v České republice o délce 4,5 mm nebo nejmenší dřevěný vyřezávaný betlém umístěný do lískového oříšku. Mezi největší vystavené předměty se řadí obří péřová bunda, která je pětkrát tak velká jako běžná konfekční velikost, pyžamový kabát, do kterého se svého času naskládalo 98 lidí, obří zubní kartáček, který dnes slouží jako trenažér čištění zubů.

 

 

Nejnovějším exponátem, který v Muzeu rekordů a kuriozit jistě nepřehlédnete, je největší replika historického objektu slepená ze špejlí. Ladislav Novák z Myšence u Protivína vytvořil přesnou kopii Pražského hradu, na kterou použil netradiční výrobní materiál, špejle. Na model o rozměrech 310x140 cm spotřeboval 10 800 špejlí, 115 lepidel a práce mu trvala 2 roky. Jedná se o zmenšeninu v měřítku 1:125.

 

 

Expozice, kde je k vidění na 60 exponátů vyrobených ze sirek, nemá ve světě obdoby. Vázy, obrazy, hudební nástroje... všechno ze sirek. Unikáty zhotovil Tomáš Korda, člověk s neuvěřitelnou trpělivostí. Mimo sirkové exponáty se můžete těšit na křišťálovou lebku, která plní přání, křišťálové housle, mramorové housle nebo obřího plyšáka Kukyho. Na zahradě je pro vás připraveno posezení u obří nerezové kuchyně složené z polévkového hrnce, čajové konvičky nebo trychtýře. Expozice je vzdálena od Muzea rekordů a kuriozit 5 minut volnou chůzí.

 

 

Pokud se rozhodnete navštívit Muzeum rekordů a kuriozit i expozici Zlaté české ručičky, dejte nám o sobě vědět na níže uvedenou adresu. My vám pošleme kupóny 1+1 zdarma. Kupóny je možné také stáhnout na níže uvedené webové stránce v sekci Otevírací doba a vstupné.

 

   

Rekordmanem se můžete stár raz dva. V Muzeu rekordů a kuriozit jsme pro vás přichystali různé soutěže, například rychlostní vázání tkaniček do bot, jojování na čas, pískání na obří keramickou píšťalu, navlékání jehel, oblékání čepic... Nejrychlejší z vás vstoupí do Databanky českých rekordů. Můžete se také podepsat obří tužkou a podpis si odnesete domů na památku jako suvenýr.

 

 

Otevřeno máme každý den po celý rok od 9 do 17 hodin. Pokud se k nám chystáte ve větší skupině nad 20 osob, dejte o sobě vědět na muzeumrekorduakuriozit@dobryden.cz, popřípadě telefonujte 565 321 327 nebo 777 601 304. Pokud telefony nezvedáme, provádíme, zkuste to prosím později nebo pošlete e-mail. Odpovíme obratem. Více o nás se dozvíte na níže uvedené webové straně.

 

Těší se na vás!

 

Miloš Vosyka, kustod Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov

 

Muzeum rekordů a kuriozit, Palackého 47, Pelhřimov

Telefon: 565 321 327, 777 601 304

www.muzeumrekorduakuriozit.cz

muzeumrekorduakuriozit@dobryden.cz

 

Teplá Ivana

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.