Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
3. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE O PODPOŘE INTERAKTIVNÍ VÝUKY V KROUNĚ

ZŠ Krouna - Ve čtvrtek 15. října 2009 proběhl v naší škole již 3. ročník krajské konference o podpoře interaktivní výuky, letos pod záštitou ing. Jany Pernicové, členky Rady Pardubického kraje.

 

 

 

 

 

Prioritními osami letošního ročníku byly:

 

- nové technologie,

- prezentace pedagogů, lektorů a hostů,

- směřování interaktivní výuky,

- výměna zkušeností.

 

Konference se zúčastnilo celkem 121 osob (110 v roli účastníků a 11 v roli lektorů a hostů) z celkem 51 škol a institucí z pardubického kraje, ale také z kraje Středočeského,  z kraje Vysočina a z Prahy a pokračoval tak trend rostoucího zájmu o tuto akci. Prvního ročníku v roce 2007 se totiž zúčastnilo „pouhých“ 50 osob, loňského 2. ročníku již téměř 90 osob. O zájmu vypovídal i počet automobilů zaparkovaných během konference v areálu školy (celkem 56 vozidel).

 

1. ČÁST FOTOGALERIE

 

Foto: Pražan Josef a Mgr. Ondra Pavel

 

Letošní ročník však provázela extrémní nepřízeň počasí. Právě ve snaze vyhnout se sněžení a náledí, posunujeme každým rokem termín konání konference na kalendářně dřívější termín (z poloviny listopadu, kdy se konal 1. ročník, na začátek listopadu, kdy byl druhý ročník, a letos nakonec na polovinu října), avšak prozatím bez žádaného efektu. Každým rokem tak naši konferenci provází zimní počasí, letos navíc v extrémní podobě, která komplikovala dopravu většině účastníků. O to více těší zájem o naši akci.

 

A jaká byla tedy vlastní náplň konference? Po stručném zahájení se účastníci rozdělili podle vlastního zájmu do jednotlivých dílen a seminářů a až do 13. hodiny se téměř nezastavili. Největší zájem byl o prezentace pedagogů (účastníci konference si navzájem vyměňovali zkušenosti a tipy a triky pro práci s interaktivními technologiemi), dále pak o klub ředitelů věnovaný především možnostem financování dalšího rozvoje interaktivní výuky na školách a o ukázkové hodiny našich pedagogů s žáky školy. Ve 13 hodin se většina účastníků (zůstalo jich téměř 90) sešla v hlavním sále a konference pokračovala finálem soutěže o nejlepší interaktivní výukový materiál pro tabule Smart Board. Do soutěže bylo celkem přihlášeno 21 výukových materiálů, ze kterých komise složená ze zástupců pedagogické veřejnosti i firmy AV Media Praha vybrala pět finalistů. Každý z nich měl možnost svůj materiál představit publiku v sále a účastníci konference pak pomocí hlasovacích zařízení sami určili konečné pořadí. Podrobnosti o programu a soutěži i jejích výsledcích.

 

2. ČÁST FOTOGALERIE

 

Foto: Pražan Josef a Mgr. Ondra Pavel

 

Jako hosté se konference zúčastnili i pedagogové a vedení školy ze slovenské Prievidze, kteří byli v týdnu od 12. do 16.10. v naší škole na stáži.

 

Oficiální program byl zakončen předáním cen vítězům soutěže (pro učitele digitální fotoaparát, DVD přehrávač, MP3 přehrávač; pro vysílající školy slevové poukázky na nákup technologií od firmy AV Media Praha) i oceněním krounské školy titulem Smart centrum interaktivní výuky (blíže v připravovaném samostatném článku). Ještě ale více než hodinu po ukončení oficiální části programu byla však škola plná účastníků, kteří diskutovali s našimi pedagogy, s vedením školy i navzájem mezi sebou.

 

Akce v naší škole se tak svou velikostí, náplní i významem zařadila mezi 4 až 5 podobných konferencí pořádaných v České republice a krounská škola se stala teprve čtvrtou školou v ČR oceněnou titulem Smart centrum interaktivní výuky.

 

Za úspěšný průběh konference bych chtěl poděkovat všem zaměstnancům školy (pedagogům i provozním) a také podpoře ze strany Obecního úřadu (zejména pana starosty a také pana Sodomky a paní Drahošové, kteří při organizaci ranního příjezdu účastníků venku pořádně vymrzli a profoukli).

 

Fotodokumentaci pořídili pan Josef Pražan a pan starosta.

 

Mgr. Kyncl Josef

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.