Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
NÁBYTKÁŘI Z HLINECKA PATŘÍ MEZI NEJLEPŠÍ

Krouna - Společnost Samas, výrobce kancelářského nábytku z Krouny, v úterý 4.11.2009 převzala prestižní ocenění Česká kvalita.

 

Přední tuzemský výrobce kancelářského nábytku, společnost Samas ČR z Krouny na Hlinecku, získala včera prestižní ocenění Česká kvalita Nábytek.

 

Program Česká kvalita byl vytvořen k podpoře značek, jejichž kvalitu ověří nezávislá strana.

 

„Na českém trhu je spousta značek kvality různých cechů, společenstev, sdružení, ale takové značky mohou být pro spotřebitele zavádějící, proto byl vytvořen Program Česká kvalita. Udělení značky je podmíněno certifikátem akreditované zkušebny a posudkem nezávislé komise, která se zabývá použitými materiály, bezpečností a mnoha dalšími kritérii,“ vysvětlil význam ocenění Martin Pavliš, jednatel společnosti Samas.

 

Hlinecko, nejen Krouna, patří do oblasti, kde truhlařina na špičkové úrovni má dlouholetou tradici a o přízeň zákazníků, především úřadů a bankovních domů, které odebírají ve velkém, firmy tvrdě soupeří. Přežívají a prosperují však jen nábytkářské firmy, které mají vlivného partnera v západní Evropě a rozšiřují trh. Samas ovšem nedostala ocenění za kvantitu, přestože každoročně vyrobí kolem 12 tisíc stolů, osmi tisíc židlí, přes 15 tisíc skříní a pět tisícovek kontejnerů. Ocenění Česká kvalita se uděluje na dva roky, po uplynutí této doby musí výrobce požádat o prodloužení certifikace nezávislou akreditovanou zkušebnu nebo projít celým certifikačním procesem znovu. Letos je získaly pouze dvě nábytkářské firmy v České republice.

 

Množství vyrobeného nábytku naznačuje, že český nábytkářský trh je Samasu malý. Přesto exportuje zatím jen o něco málo více než třetinu své produkce.

 

„Letos jsme získali certifikát GOST, který nám usnadňuje export na ruský trh. Do Podmoskevské oblasti vyvážíme týdně jeden až dva kamióny nábytku,“ pochlubil se jednatel a obchodní ředitel firmy Aleš Sokolík.

 

Podle jeho slov firma získala i významné zakázky na českém trhu, vybavuje nábytkem kanceláře RWE po celé České republice a mezi významné zakázky patřilo i vítězství v tendru na dodávku nábytku do centrály pojišťovny Wüstenrott v Praze na Kavčích horách.

 

Vedení firmy připouští, že i je krize neminula a rušení sjednaných zakázek není věcí výjimečnou. „Nábytkářský průmysl letos zaznamenal pokles o 30 až 40 procent podle druhu nabízeného segmentu, nám se podařilo udržet obrat na úrovni roku 2007,“ pochlubil se Aleš Sokolík.

 

Udělení značky je podmíněno certifikátem akreditované zkušebny a posudkem nezávislé komise.

 

Martin Pavliš, jednatel společnosti Samas

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.