Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
MEDOBRANÍ 2014

Hlinsko - 2. ročník Medobraní v památkové rezervaci Betlém Hlinsko proběhne již příští sobotu 16. srpna 2014.

 

Vůně a chuť medu k Betlému patří

 

Prázdniny se překulily do své druhé poloviny a s nimi i Duhové léto. Kromě dalších letní kin a divadélek se v srpnu můžeme těšit na celodenní akci provoněnou medem. Po červencovém Dni dřeva přichází program zaměřený především na vaše pupíky a chuťové pohárky, i když zájemci mohou potěšit i jiné smysly.

 

V sobotu 16. srpna ožije památková rezervace Betlém opět bohatým programem, stánky s lidovými výrobky, ale hlavně chutným jídlem regionálních restaurací a  sladkými laskominami hlineckých i přespolních hospodyněk.

 

Pro zvětšení klikněte na obrázek

 

Soutěž o Řád hlinecké medové vařečky

 

Již v předstihu – v týdnu od 12.  do 15. srpna – si v hlineckých restauracích budete moci pochutnat na medových specialitách zařazených do soutěže o Řád hlinecké medové vařečky. Jídla si objednávejte a hlavně bodujte. Vítězná restaurace a vítězný pokrm bude vyhlášen právě na Medobraní. Nechme se překvapit originalitou jejich receptů.

 

Soutěž sladkých medových dobrot

 

Stejně jako vloni je soutěž připravena i pro neprofesionální kuchaře a kuchařky či spíše amatérské pekaře medových dobrot. Výzva pro všechny domácí hospodyně zní: Jste majitelkou zaručeného receptu na výbornou buchtu, koláč nebo zákusek s použitím medu? Neváhejte, upečte tuto svoji dobrotu a přineste nám ji v sobotu na Medobraní. My jí rozkrájíme, za dobrovolný příspěvek nabídneme veřejnosti a vybrané peníze věnujeme na dobročinné účely! Nejlepší dobrotu vyberou samotní návštěvníci Medobraní!

 

 

Pro návštěvníky Medobraní je ale připraven i další program – mohou navštívit lazebnu s koupací kádí. Netradiční lázeň je ochladí a dvě čarokrásné masérky promnou každý sval. Divadelní spolek GT Hlinsko předvede pro Medobraní speciálně napsanou a secvičenou hru Fraška o medu. Své síly můžete vyzkoušet v měření počtu otáček na medometu a v jedné vědomostní soutěži o jídle.

 

 

Budete si moci ozdobit medový perníček, nechat si pomalovat tělo, vyrobit voskovou svíčku nebo se prostě jen zaposlouchat  do swingových melodií kapely Tataband v příjemném prostředí mezi roubenými chalupami hlineckého Betléma.

 

Další informace o akci najdete zde.

 

Linhartová Lenka, Multifunkční centrum Hlinsko

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.