Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
ČTRNÁCTÝ ROČNÍK FESTIVALU TOMÁŠKOVA A NOVÁKOVA HUDEBNÍ SKUTEČ

 

Skuteč - Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zahájil předprodej vstupenek na svůj XIV. ročník. Klasická hudba, opera, balet ale i spřízněné žánry a nové hudební projekty budou do města lákat návštěvníky v období od 12. března do 7. května 2017.

 

Zahajovací koncert bude opět jedním z vrcholů. Na programu je symfonie Novosvětská od A. Dvořáka v podání Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín. Městské muzeum nabídne Moravskou lidovou poesii v písních v neobvyklé instrumentaci. O cenu Vítězslava Nováka se opět utkají dětské a mládežnické pěvecké sbory z celé České republiky. Další oblíbené dílo z pera J. Offenbacha potěší příznivce operety. Moravské divadlo Olomouc uvede titul Rytíř Modrovous. Jedním z koncertů pro děti a mládež bude Naše písnička v provedení Hudebního divadla dětem z Hradce Králové. S výpravnou a dramatickou  operou Tosca G. Pucciniho se o přízeň diváků bude ucházet Slezské divadlo Opava. Filmová hudba od mládeže pro mládež zazní v pořadu Hraje Decapoda.

 

 

Dubnový program zahájí chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri, Christina Johnston a Komorní filharmonie Pardubice a představí vám To nejlepší z klasiky. Otčenáš L. Janáčka zazní v chrasteckém kostele v podání regionálních těles: Chrudimské komorní filharmonie a pěveckých sborů Slavoj a Rubeš. Prvním velkým koncertem na zimním stadionu bude Bealtes Mania. Hity legendární anglické skupiny zahraje orchestr Filharmonie Hradec Králové, zpívat budou vynikající Q VOX. Komorní sbor Collegium Cantantium zavítá se svým programem Duchovní hudba na Chlumku do Luže. Filmová filharmonie představí velkolepý projekt Dobrodružství filmové hudby na zimním stadionu. A duben zakončí klasický balet Giselle francouzského skladatele A. Ch. Adama v provedení Severočeského divadla Ústí nad Labem.

 

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč 2017 - program (191 kB)

 

Pořad Alferda Strejčka a Jitky Molavcové Oráč a smrt se uskuteční v kostele ve Skutči. Festival v květnu zakončí Závěrečný koncert s Carmen, který v komponovaném programu nabídne nejslavnější španělská díla.

 

Podrobnosti o programu naleznete na stránkách: www.festival-hudebni.skutec.cz

 

Zelinka Matěj, Odbor kultura a školství - Městský úřad Skuteč

 

Teplá Ivana

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.