Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
DAŇOVÁ PŘIZNÁNÍ PODÁVEJTE ELEKTRONICKY

Krouna - I letos mohou daňoví poplatníci využít elektronické podání daňových přiznání. Tento způsob každoročně využívá čím dál tím více poplatníků, kteří tím šetří svůj čas a přispívají k rychlejšímu zpracování daňových přiznání na finančních úřadech.

 

Elektronické podání daňových přiznání na internetových stránkách české daňové správy (http://cds.mfcr.cz) umožní elektronicky vyplnit jakýkoliv formulář daňového přiznání včetně kontroly správnosti propočtu. Navíc je možné vyplněné daňové přiznání zaslat elektronicky na finanční úřad a to buď prostřednictvím daňového portálu nebo datové schránky. Samozřejmě zůstává i možnost daňové přiznání pouze elektronicky vyplnit, poté vytisknout a zaslat na finanční úřad poštou nebo doručit osobně.

 

Pro daňové poplatníky, kteří nechtějí zaslat daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob elektronicky, připravuje česká daňová správa interaktivní formulář, který bude možné na počítači vyplnit a vytisknout. Ve srovnání s běžným tiskopisem daňového přiznání bude tento formulář navíc opatřen čárovým kódem, který umožní české daňové správě načíst údaje z daňového přiznání do příslušného systému a tím zrychlit proces zpracování. Interaktivní formulář daňového přiznání k dani z příjmů fyzických osob bude k dispozici na hlavní stránce internetových stránek české daňové správy (http://cds.mfcr.cz) od 18. ledna 2010. Postupně budou formou interaktivního formuláře zpřístupněny i daňová přiznání k dani z přidané hodnoty, silniční dani a k dani z nemovitostí.

 

V souvislosti s tím, že daňoví poplatníci čím dál tím více používají elektronické podávání daňových přiznání a s přihlédnutím k nové možnosti podat daňové přiznání prostřednictvím datové schránky, mohla česká daňová správa přistoupit ke snížení množství tištěných formulářů daňových přiznání a to i s ohledem na finanční úsporu ve státním rozpočtu. Daňoví poplatníci se tak musí připravit na to, že tiskopisy daňových přiznání nebudou tak, jako dříve na finančních úřadech volně přístupné a odnositelné v libovolném množství, ale budou vydávány na vyžádání v omezeném množství.

 

Kompletní databáze daňových tiskopisů je přístupná na internetových stránkách české daňové správy (http://cds.mfcr.cz).

 

Leták - Informační kampaň 2010 ke stažení zde ( 1,57 MB )

 

Teplá Ivana

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.