Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
NOC VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZŠ Krouna - Jako odměnu pro děti, které svědomitě nacvičovaly při tradičním rozsvěcení vánočního stromečku, pořádá školní družina každoročně v prosinci akci s názvem "Noc ve škole".

 

Letos jsme tuto noc naplánovali na středu 20. prosince 2017. V odpoledních hodinách se děti začaly scházet ve školní družině. Děti vítaly jak paní vychovatelky, tak pomocnice z řad žákyň 8. a 9. ročníku.

 

Foto: Tichá Kristýna

 

V družině a v sále přístavby pro ně byl připravený bohatý program. Děti tančily, zpívaly karaoke, hrály různé hry a také nechyběla soutěž o nejlepší masky. První tři výherci si odnesli malou odměnu. Tyto aktivity si letos připravily žákyně z V. třídy. Děti si také mohly vyzkoušet fotokoutek, kde se nafotila spousta zábavných fotografií.

 

Po zábavě v sále byla pro děti připravena noční stezka odvahy potemnělou školou. Úkol byl nelehký, děti musely projít školou, kde na ně číhalo mnoho strašidel. Po cestě děti plnily několik strašidelných úkolů, za které pak obdržely razítko. Závěrem celé stezky, bylo hledání pokladu, který byl ve škole ukryt celých 200 let. Společnými silami se nám podařilo sebrat mapu strašidlům a ta nás pak dovedla k samotnému pokladu.

 

Ve škole se navíc rozléhaly strašidelné zvuky, které cestu dětem vůbec neusnadnili. V některých dětech sice byla malá dušička, ale my se strašidel nebojíme a proto jsme všichni strašidelnou stezku zvládli.

 

Když se děti dostatečně vydováděly, následovala večeře (tradičně pizza). Po večeři si pak děti přenesly své věci z družiny do sálu a připravily se na usínání při pohádce. Letos jsme zvolili českou vánoční pohádku - Anděl Páně 2. Již při této pohádce usnulo několik dětí. Náš den byl tímto u konce a my se vydali do říše snů.

 

Sobotní ráno pak bylo ve znamení úklidu, snídaně, předávání dětí rodičům a dlouhého úklidu.

 

Děkuji všem dospělým, kteří akci zajišťovali, a také žákům VII., VIII. a IX. třídy (jmenovitě E. Bartůňkové, D. Drahošové, M. Gregorové, N. Moučkové, S. Náplavové, K. Drapákové,I. Kroužilové, N. Novotné, N. Pérkové, J. Primasové, B. Kynclové, P. Vítové, O. Švandovi), bez jejichž pomoci (příprava strašidelné stezky, vedení stezky, přípravě snídaně a závěrečném úklidu) bychom nedokázali udělat radost téměř 50 dětem z I. až V. třídy.

 

Teď už nám nezbývá nic jiného, než popřát klidné prožití svátků vánočních. Uvidíme se v novém roce.

 

Více fotografií najdete zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Tichá Kristýna

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.