Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
LYŽAŘSKÝ VÝCVIK 2010

ZŠ Krouna - Začalo to 8. února příjezdem celé naší třídy na zastávku ve Svratce. Všichni natěšení na pětidenní lyžování jsme vystoupili z autobusu a vydali se na hodinovou procházku Svratkou. Zde jsme si koupili nějaké sladkosti a různé jiné drobnosti. Hodina utekla docela rychle a my se odebrali zpět na autobusovou zastávku a vydali se směrem k Sněžné. Odtud následovala menší túra až do Daňkovic. V Daňkovicích už na nás čekaly naše batohy a lyže přivezené panem Sodomkou z Obecního úřadu v Krouně. Každý se chopil toho svého a utíkal obhlédnout naši ubytovnu. Po menších dohadech o pokoje jsme se všichni ubytovali, odpočinuli si, nacpali si bříška výborným obědem a pak se šlo lyžovat.

 

Téměř všem to šlo přímo skvěle, a proto jsme už kolem čtvrté hodiny byli zpět na ubytovně. Následovala svačina a procházka okolní krajinou. O srandu bylo postaráno. Ono házet pana učitele do sněhu bývá zábavné J. Po návratu na penzion byla večeře a o jídlo vůbec nebyla během celého týdne nouze. Poté co jsme se najedli dobré večeře páni učitelé nám zkontrolovali pokoje a pak byla jako každý den večerka do 21:30.

 

V úterý byl budíček v 7:30 a snídaně v 8:00. Po snídani jsme šli jezdit na lyžích. Asi o půl dvanácté byl oběd. Následoval krátký odpolední odpočinek a když už všichni byli odpočatí a připravení lyžovat, vyrazilo se přes les až do Sněžného. Tam jsme si mohli zajít do cukrárny a do obchodu. Večer jako každý den následovala večeře, kontrola pokojů a večerka.

 

Byla středa ráno a po snídani na nás čekaly první dvě soutěže - běh na lyžích jednotlivců a štafetový závod. Všichni hladoví a unavení ze závodů jsme přijeli na ubytovnu a snědli si svůj oběd. Po něm, mimochodem velmi chutném, se vyrazilo pěšky do Sněžného a odtud autobusem do Nového Města na Moravě, kde jsme navštívili muzeum hraček a lyží a koupili si něco k jídlu nebo nějaké drobnosti. Po návratu na ubytovnu jsme snědli večeři a potom jsme měli volno poněmž následoval úklid.

 

Nastal čtvrtek, předposlední den. Nasnídali jsme se a jeli soutěžit ve slalomu. Ale ještě před slalomem nám byly zkontrolovány pokoje a věřte mi, byla to hrůza. Lyžování samotné byla přitom docela sranda, protože skoro všichni jsme v jedné zatáčce padali. Poté co všichni dojezdili, jsme se jeli naobědvat a po krátkém odpočinku se jelo na Podlesí.

 

Když jsme se vrátili, byla všemi dlouho očekávaná večeře  - smažený sýr s hranolkami. Po večeři byla schůzka s učiteli v klubovně, tam byly vyhlášeny výsledky soutěží a úklidu pokojů a předaly se ceny a diplomy.

 

V pátek ráno jsme si všichni sbalili věci a lyže, které jsme pak odnesli na chodbu ke kanceláři. Pro naše věci opět přijel pan Sodomka a odvezl nám je zpět do školy. Asi kolem desáté hodiny ráno jsme se odebrali z ubytovny a šli jsme pěšky do Sněžného a odtud jsme jeli autobusem do Svratky. Ve Svratce jsme čekali asi hodinu na autobus do Krouny. Pak si pro nás přijeli rodiče až ke škole a tam nám vyzvedli věci a lyže.

 

Letošní lyžařský výcvik se moc vyvedl. Měli jsme hezké počasí, hodně sněhu a nikomu se naštěstí nic nestalo. A byly jen malé problémy s lyžemi -  jen zamrzlé vázání.

 

Na lyžáku se nám všem moc líbilo.

 

Další fotografie najdete v naší fotogalerii zde, nebo myší klikněte na fotoaparát.

 

Foto: Mgr. Roman Tlapák a Mgr. Petr Schmied


Michaela Sklenářová a Iveta Sodomková, VII. třída

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.