Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
POZVÁNKA NA DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ "O CHYTRÉM HONZOVI"

Svratka - ZO ČSŽ Svratecké Valkýry vás zve v sobotu 30. března 2019 od 13.30 hodin a od 16.00 hodin do sokolovny ve Svratce na divadelní představení veselé hudební pohádky "O chytrém Honzovi".

 

Honza je syn chalupníka Krále. Ten jednoho dne svého syna vzbudí s tím, že se v novinách píše, že každý král musí dát draku Kvadrátovi za ženu jednu ze svých dcer. Honza se po dlouhém přemýšlení nakonec rozhodne se za draka Kvadráta provdat a vydá se na cestu.

 

 

Cestou se zastaví v hostinci, kde je hostinskou Karkulka. V hostinci se seznámí s princi Bajajou a Banenem. Ti se nemohou dohodnout, protože jejich prostřední bratr, který neříká tak ani tak, ale na jeho slova vždycky dojde, je zaklet do žaludu. Při další cestě potká vodníka Pepu, který bydlí v chaloupce na muří nožce, a dále potká Ježikůži, od které se dozví, že je to zakletá princezna Kardanka. Všichni, které na této cestě potkal, když se dozvěděli, že jde za drakem Kvadrátem, ho požádají, aby jim pomohl.

 

Pak Honza dojde do jeskyně draka Kvadráta, kde jsou už čtyři princezny, Obejda, Zubejda, Prebenda a Treperenda. Pak se objeví drak Kvadrát a Honza při pohledu na něj zkamení. Honza se ale líbí princezně Zubejdě, která umí čarovat, tak když drak Kvadrát není doma, Honzu zase odčaruje. Honza se ale od ní nechá znovu začarovat. Když se drak Kvadrát vrátí, chce po princezně Obejdě, aby Honzu odčarovala, a navrhne Honzovi souboj ve vzduchu, ve vodě a na zemi. Když vyhraje, Kvadrát mu splní přání. V souboji ve vzduchu mu pomůže Ježikůže a Honza si po výhře přeje, aby Ježikůže byla opět princeznou Kardankou. V souboji ve vodě mu pomůže vodník Pepa. V souboji na zemi, kterým je závod Formule 1, mu pomůžou princové Bajaja a Banene. Protože drak měl nehodu a skončil v nemocnici, princezny jsou volné, ale Honzovi už nemá kdo splnit třetí přání, novou střechu na chalupu rodičů.

 

 

Když už jsou princezny volné, princezna Obejda si vybere za muže Honzu. Princezna Zubejda si vybere za muže vodníka Pepu. Princezna Treperenda si za muže vybere prince Bajaju a princezna Prebenda si za muže vybere prince Baneneho. Když přiběhne princezna Kardanka, která by také chtěla Honzu, ten už je zadaný. Ale poradí jí, že na vrcholu jednoho stromu je žalud, do kterého je zakletý princ Banejo. Princové Bajaja a Banene jí řeknou, že vlastně ona jediná může jejich bratra vysvobodit, což ona nakonec udělá. Do jeskyně přijdou Honzovi rodiče a jako svatební dar Honzovi a Obejdě dávají slepici, která snáší zlatá vejce. Honza ale slepici pustí na svobodu. Nakonec se v hostinci u hostinské Karkulky koná pět svateb.

 

Vstupné dobrovolné.

 

http://svratka-zeny.majestat.cz

 

Sádovská Hana, ZO ČSŽ Svratecké Valkýry

 

Teplá Ivana, Obec Krouna

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.