Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
POZVÁNÍ NA KONCERT KANADSKÉHO SBORU

Hlinsko - Další z řady mezinárodních kulturních setkání organizovaných česko-francouzskou asociací "Relais de Culture" zastoupené Helenou Spudilovou, ve spolupráci se ZUŠ Pardubice a ZUŠ Skuteč se blíží. Tentokráte Vás chceme pozvat na koncerty Quebeckého sboru.

 

5. – 9. července 2019 navštíví Pardubický kraj kanadský sbor "Maîtrise des Petits Chanteurs du Mont-Royal" v rámci svého turné po Evropě a setká se svými protějšky, Pardubickým dětským sborem Iuventus Cantans a PDS Cantando ze Skutče vedené Zdeňkem Kudrnkou.

 

50ti chlapcům z Montréalu nabídnou zázemí české rodiny a stráví spolu 4 dny zpestřené cestováním a zejména koncerty. V sobotu 6. července 2019 v 19h30 děti zazpívají na společném koncertě v Chrudimi v Muzeu barokních soch. Protože pan sbormistr Andrew Grey vyslovil přání zazpívat si v kostele při mši, zavítá sbor i do Hlinska.

 

 

V neděli 7. července 2019 v 9 hodin tedy doprovodí českou mši svým zpěvem v kostele Narození Panny Marie v Hlinsku. Po bohoslužbě zazpívá rovněž několik vybraných skladeb.

 

Sbor Maîtrise des Petits Chanteurs du Mont-Royal byl založen v roce 1956. Zpívá jako oficiální těleso při kostele Svatého Josefa v Mont Royal (královská hora) v Montréalu. Sbor se skládá z 210 chlapců od 8 do 17 let, kteří pocházejí z různého kulturních prostředí, ale sdílejí společnou vášeň pro zpěv. Každý z nich hraje na hudební nástroj a na škole se věnuje 15 hodin týdně hudbě.

 

Široký repertoár sboru obsahuje polyfonní skladby různých zemí původu i období a sahá až ke gregoriánskému chorálu. Chlapci zpívají zejména při mších, ale v Quebecu je lze slyšet i v rádiu a televizi, v opeře a při mnoha dalších hudebních akcích.

 

Na konci školního roku tradičně jezdí na svá turné po Severní Americe, ale každý druhý rok vyjíždí i za oceán. Navštívili Koreu, Nizozemí, Belgii, Francii, Španělsko a letošní volba padla na Německo, Rakousko, Českou Republiku a Slovensko.

 

Při svých výjezdech se sbor vždy setkává s místními dětskými sbory, aby tak děti nasbíraly zkušenosti a obohatily se o nové poznatky, které se nejlépe získávají v rodinném prostředí.

 

Andrew Gray, hudební a umělecký ředitel sboru, umělecký ředitel sborového institutu v Montréalu, komorního sboru Voces Boreales a rovněž zakladatel a ředitel sborového edukativního projektu "Sing Montréal Chante", se narodil ve Velké Británii a od svých 7 let zpíval ve sboru.

 

Vystudoval univerzitu v Birminghamu a během 5ti let procestoval celý svět s "The Swingle Singers". Připravoval sbory pro mnoho sbormistrů a skladatelů, řídil vokální soubory pro populární umělce jako např. Rogera Waterse …

 

Andrew Gray, hudební a umělecký ředitel sboru

 

Od roku 2016 vede sbor " Petits Chanteurs du Mont Royal " a spolupracuje se Symonickým orchestrem z Montréalu, baletem " Les Grands Ballets ", Operou v Montréalu, hudební školou "l'École de musique Schulich de l'Université McGill, Montréal" a Metropolitním Orchestrem.

 

Pozvání na letní koncert kanadského sboru (270 kB)

 

Jste všichni srdečně zváni, těšíme se na hojnou účast hlineckého publika.

 

Rouhová Hana, MAS Hlinecko

 

Sodomková Věra, Obec Krouna

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.