Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
TŘINÁCTÝ ROČNÍK BENEFIČNÍHO FESTIVALU PODPOŘÍ MÍŠU TERESKU Z CHRUDIMI

Chrudim - Příznivci festivalu Hudba pomáhá se mají i letos na co těšit. V pořadí třináctý ročník této benefiční akce podpoří český písničkář jménem Pokáč a již tradičně návštěvníky čeká také série vánočních koncertů skupiny Parkoviště pro velbloudy, tentokrát za doprovodu Cimbálové muziky Jana Dostála. Výtěžek projektu bude následně věnován Míšovi Tereskovi z Chrudimi, který trpí dětskou mozkovou obrnou.

 

Míša Tereska se narodil o dva měsíce dříve, než byl plánovaný termín, ačkoliv celé těhotenství zdánlivě probíhalo bez jakýchkoliv komplikací. "Když jsme se pět dní po porodu dozvěděli, že má Míša narušené nervové dráhy a bílou hmotu mozkovou, museli jsme začít žít úplně jiný život. Vtáhlo nás to do kolečka cvičení, rehabilitací a pro Míšu vesměs nepříjemných věcí, což trvá v podstatě až dodnes," uvedl tatínek handicapovaného chlapce Michal Tereska.

 

Rodina Míši Teresky z Chrudimi

 

Dnes je díky intenzivnímu cvičení v lázních, různým operacím a pravidelnému posilování a protahování Míša na dobré cestě být v dospělosti soběstačný. Ačkoliv je upoutaný na invalidní vozík, zvládne se s drobnou dopomocí obléknout, umýt i najíst, přestože některé úkony, které souvisí s jemnou motorikou, pro něj jsou stále překážkou. Míša je navíc i velký sportovec a každou věc, která mu nejde, bere jako výzvu. "Nedávno jsem si dokázal zase něco dalšího, protože jsem se sám zvládnul vykoupat. To mě hodně povzbudilo, abych na sobě dál pracoval," řekl s úsměvem Míša.

 

Výtěžek třináctého ročníku Hudba pomáhá bude věnován na zaplacení nového kvalitního vozíku a speciální vany s dvířky, díky které se Míša bude moci sám umýt a více se tak osamostatnit. Festival odstartuje 24. listopadu 2019 dvěma koncerty skupiny Parkoviště pro velbloudy, které se uskuteční v kostele sv. Petra a Pavla v Morašicích. Následovat bude koncert Pokáče ve vysokomýtském M-klubu a série vánočních koncertů, kde se opět objeví skupina Parkoviště pro velbloudy za doprovodu Cimbálové muziky Jana Dostála. Ty proběhnou 7. prosince 2019 v Poličce, 15. prosince 2019 v Litomyšli a 25. prosince 2019 ve Vysokém Mýtě.

 

Vstupenky na jednotlivé akce je možné zakoupit na internetových stránkách festivalu, v informačních centrech v Litomyšli, Poličce a Vysokém Mýtě nebo na Obecním úřadu v Morašicích.

 

Košňarová Barbora, tisková mluvčí benefičního festivalu Hudba pomáhá

 

Teplá Ivana, Obec Krouna

 

Kušta Michal

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.