Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
OZDRAVNÝ POBYT ŽÁKŮ V CHORVATSKU

ZŠ Krouna - Již po několikáté nám vedení ZŠ Smetanova ve Skutči nabídlo spoluúčast na ozdravném pobytu žáků v Chorvatsku. V letošním roce jsme jejich nabídku využili a společně s žáky této školy odcestovali žáci 5. třídy na týden od 12. do 21. 6. do kempingového střediska v Podgoře v Chorvatsku. Cestovali jsme klimatizovaným autobusem CK Kalousek přes Slovensko a Maďarsko. Děti byly ubytovány ve stanech s vybavením, stravování zajistili kuchaři ze Skutče. Většina dětí byla u moře poprvé. Po celý týden nám svítilo sluníčko, pláže nebyly ještě přeplněné turisty, voda byla průzračná a teplá. Děti se koupaly každý den dvakrát, potápěly se, lovily kraby, hvězdice, drobné rybky, skákaly, dováděly ve vlnách, hrály vodní pólo, hrály si na matračkách. Sbíraly mušle a oblázky, stavěly na břehu z oblázků hrady nebo hrály karty, pexeso atd. Od 12 do 15 hodin jsme zůstávali před prudkým sluncem ve stínů borovic u stanů, někdy si kluci hráli na blízkém velkém hřišti fotbal, v zápase porazili žáky ze Skutče. Večer jsme na kolonádě kupovali zmrzlinu. Velkou atrakcí byl zmrzlinář Figo, který kopečky zmrzliny vyhazoval do výše a opět je do kornoutu chytal a vytvářel z nich pro děti postavičky. Na kolonádě u hotelů vyhrávali hudebníci přímořské romantické melodie. Jeden večer jsme věnovali tanci na molu. Absolvovali jsme jeden celodenní výlet lodí na ostrovy Hvar a Brač, na lodi jsme dostali  k obědu pečenou makrelu a zeleninový salát. Viděli jsme přístaviště s jachtami, plachetnicemi i většími loděmi, na cestě v moři jsme spatřili delfíny.

 

Foto: Mgr. Beniačová Lenka - 1. část

Foto: Mgr. Beniačová Lenka - 2. část

 

Druhý výlet byl večerní na Makarskou riviéru, kde si děti nakoupily dárečky pro své blízké.

 

Kupovaly polštářky s levandulí, mušle, pro otce tradiční nápoj rakiji, náramky, korálky a různé hračky. Týden uběhl velmi rychle, všechny děti se vracely opálené a spokojené.

 

Pobyt u moře jim velmi prospěl. Chtěli bychom i v příštích letech v těchto ozdravných pobytech pokračovat. Mohou pomoci nejen dětem s nemocemi dýchacích cest a kožními poruchami, ale i ostatním dětem posílit jejich imunitu a podpořit jejich zdraví.

 

První část fotografií najdete zde, druhou část fotografií najdete zde.

 

Mgr. Beniačová Lenka

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.