Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
VÝROBA NÁBYTKU V KROUNĚ MÁ ČESKÉ MAJITELE


 




VÝroba nábytku v Krouně má české majitele a pokračuje plynule ve své činnosti


Krouna
- Vše začalo 7. září roku 1990, kdy byla společnost ROVI s.r.o. zapsána do Obchodního rejstříku u Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl C, vložka 34, s identifikačním číslem 00529435. V roce 1991 tato společnost koupila opuštěnou halu od firmy TONA Pečky a tím byla zahájena novodobá historie výroby nábytku v Krouně. V roce 1993 investoval do společnosti  ROVI s.r.o. pan Kurt Schärf, prostřednictvím své společnosti Schärf  GmbH ve Wormsu v Něměcku. Firma nadále působila na trhu v ČR pod názvem Schärf-ROVI s.r.o. Poté byla v Německu v rámci sjednocování a nákupu dalších německých firem panem Schärfem, ustavena akciová společnost SCHAERF AG, a naše firma používala název SCHAERF-ROVI spol. s r.o. Na konci 20. století byla celá německá akciová společnost SCHAERF AG prodána nadnárodnímu koncernu SAMAS NV se sídlem v Holandsku a v roce 2005 byla naše společnost přejmenována na Samas Česká republika spol. s r.o. v rámci jednotné obchodní strategie koncernu. Jako firma Samas Česká republika spol. s r.o. jsme byli součástí nadnárodní skupiny SAMAS NV  s centrálou v Holandsku, do které patřily společnosti ve Francii, Švýcarsku, Velké Británii, Holandsku, Belgii a Německu. V německé větvi byla zahrnuta i skupina podniků působících v zemích střední a východní Evropy.  Firmy v České republice, Polsku, Maďarsku na Slovensku, v Rumunsku a Uzbekistánu, včetně obchodních zastoupení v Bulharsku na Ukrajině a v Rusku.

 

V průběhu jara 2009 se několikaleté nedobré hospodaření SAMAS NV i díky ekonomické krizi projevilo v celé jeho šíři a nastal výprodej aktivit tohoto holdingu v celé Evropě. Podniky ve Francii a Švýcarsku byly prodány místnímu managementu, ve Velké Británii byla pobočka uzavřena. V dalších krocích prodal SAMAS NV svoje podniky v Holandsku konkurenčnímu Ahrendu. ( tyto podniky jsou již dnes uzavřeny)

 

Německá část koncernu byla prodána včetně východoevropských podniků investičnímu uskupení sestávajícího z managementu německé společnosti Samas GmbH & Co. KG, Worms, Mainzer Straße 183, 675 47, který byl nadále majoritním vlastníkem společností ve střední a východní Evropě.

 

Součástí tohoto prodeje ze strany holandského koncernu německým investorům byla i opce na východoevropské podniky pro společnost Ahrend.

 

Na podzim roku 2009 probíhala jednání mezi Samas GmbH & Co. KG a firmou Ahrend o prodeji východoevropských firem jako celku. Součástí těchto jednání byl i prodej obchodního podílu ing. Roberta Vokáče ve společnosti Samas česká republika spol. s r.o., společnosti Samas GmbH & Co. KG. Jelikož  jednání o prodeji východoevropských firem ze strany Samas GmbH & Co. KG  firmě Ahrend nevedla k cíli, ekonomická situace donutila Samas GmbH & Co. KG v Německu vyhlásit 25.11.2009 insolvenční řízení. Tato situace poškodila na trhu i naši firmu tím, že konkurence využila nastalé situace a oslovovala naše klienty, že nejsme důvěryhodnou společností a jestli vůbec ještě budeme dodávat za rok nábytek, když je naše matka v konkurzu.

 

V lednu 2010 zahájil insolvenční správce společnosti Samas GmbH & Co. KG jednání se švédskou společností Kinnarps a počátkem února byla většina německých podniků této společnosti  prodána firmě Kinnarps s podmínkou, že nadále, nejpozději od 1.7.2010, nesmí zbývající společnosti, které nebyly firmou Kinnarps odkoupeny, užívat ve svém názvu Samas. Zbývající část německých podniků  podléhala nadále  insolvenčnímu  správci.

 

V lednu 2010 jsme jako management společnosti Samas Česká republika spol. s r.o. zahájili jednání s tímto insolvenčním správcem o možnostech odkupu firmy v Krouně systémem management by out.

 

Ke dni 1.7.2010 byla rozhodnutím jediného společníka ( insolvenčním správcem Samas GmbH & Co. KG) provedena změna názvu společnosti na Mias OE spol. s r.o. Po této změně názvu byla společností Kinnarps ČR oslovována řada našich klientů s tím, že firma Kinnarps přebírá aktivity původní firmy Samas. Tato informace je zavádějící, jelikož firma Kinnarps nedisponuje portfoliem výrobků a služeb dodávaných z firmy v Krouně.

 

Jednání o odkupu firmy v Krouně, trvající půl roku byla završena dne 28.7.2010, kdy  byla podepsána smlouva mezi  českými manažery firmy s  insolvenčním správcem Samas GmbH & Co. KG o odkupu společnosti Mias OE spol. s r.o. a převodu celé firmy do českých rukou.   Nadále, po zápisu nových majitelů a upraveného názvu na Mias OC spol. s r.o. do Obchodního rejstříku, bude společnost vyrábějící již 20 let nábytek v Krouně 322, 539 43, IČ 000529 pokračovat ve své úspěšné podnikatelské činnosti a v rámci spolupráce s bývalými „skupinovými“ podniky ve východní a střední Evropě v  alianci „Office concept „   (viz.  dodatek v názvu- „OC“), působit na trhu v České republice a ostatních státech celé Evropy.

 

Důležitá je ta skutečnost, že firma Mias OC spol. s r.o. má za 20 let své existence řadu spokojených zákazníků, vynikající reference, kredit spolehlivosti, slušnosti a flexibility, stabilizovaný a profesionální personál, vlastní výrobní areál, technologie a další nové zakázky. Nebyla nikdy v konkurzním řízení a je jednou z mála firem,    ne – li jedinou,  nejdéle působící v České republice v oboru kancelářského nábytku v její „polistopadové“ historii.

 

V Krouně dne 5.8.2010

 

Ing. Aleš Sokolík, Ing. Martin Pavliš, p. Josef Bureš – majitelé společnosti

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.