Krouna
Navigace
Povodňový plán obce
Úřední deska obce
Czech POINT
Počasí ZŠ Krouna
Předpověď počasí
Mateřské centrum
Linka důvěry ÚO
Protikorupční linka
Psí Detektiv
Poradna spotřebitele
Logo kampaně
Třídění odpadu:
Hodiny
Přístupy na stránky
Vaše IP je

ODKAZY NA STRÁNKY
UPOZORNĚNÍ NA HRUBÉ NEDOSTATKY PŘI SVOZU ODPADŮ V NAŠICH OBCÍCH!

Krouna - Společnost Technické služby Hlinsko, s.r.o. zajišťuje v obci Krouna a místních částech svoz odpadů. Mimo jiné obsluhuje i nádoby na separovaný odpad. Dne 30.8. 2010 byl prováděn výsyp plastů ze sběrné nádoby – ZVONU, umístěného v obci Krouna, na odbočce k nádraží ČD.

 

V průběhu výsypu došlo k zastavení lisovacího mechanismu svozového vozidla a následné poruše na vozidle. Z tohoto důvodu muselo dojít k přerušení svozu, odstavení svozového vozidla a přivolán servis. Servisním technikem bylo následně zjištěno, že došlo k poruše lisovacího mechanismu z důvodu výsypu nevhodného odpadu (ve zvonu bylo větší množství linolea), který zavinil poruchu lisovacího mechanismu.

 

V důsledku poruchy vozidla došlo k výpadku ve svozu odpadů – plastů na jeden den. Naše společnost byla nucena uhradit náklady na opravu vozidla, kdy jen příjezd servisního technika z Brandýsa nad Labem je cca 4.000,- Kč a k tomuto náklady na opravu. Dále i výpadek ve svozu je pro naší společnost nepříjemný a musí se svoz provádět v náhradním termínu s vyššími náklady. 

 

V případě, že se bude toto opakovat, bude naše společnost nucena vymáhat náklady, které jsou spojené s opravou a výpadkem svozu odpadů zaviněných odpadem, který nelze do této nádoby ukládat! 

 

Toto svozové vozidlo bylo pořízeno na konci roku 2009 v nákladu 5 463 646,- Kč. Dne 15.9.  2010 byl proveden odvoz kontejneru od prodejny v obci Rychnov. Po vysypání kontejneru na skládce odpadů v Hlinsku – Srní bylo zjištěno větší množství eternitu. Jelikož se jedná o odpad, který na skládku nelze ukládat, musel být odpad vytříděn, přistaven jiný kontejner, kam byl ručně eternit naložen a následně odvezen na sběrný dvůr, odkud bude odvezen k likvidaci. Po zvážení eternitu bylo zjištěno, že je zde 1 290 kg. Likvidaci tohoto odpadu jsme nuceni Vaší obci naúčtovat.

 

FOTO č.1 - odpad z Rychnova ( eternit )

 

FOTO č.2 - odpad z Rychnova ( eternit )

 

FOTO č.3 - odpad z Rychnova ( eternit )


Stejskal Petr, jednatel
 

Také další 2 fotografie dokumentují nezodpovědnost( troufám si říci záměr) některých občanů. Fotografie jsou z Čachnova od hasičárny, kam nám "někdo"( zatím ne zcela  a jistě známý) bez ostychu, pod rouškou tmy a opět na náklady nás všech odkládá velkoobjemový odpad - tentokrát 2 x lednička a  x křeslo + nějaké desky.

 

FOTO č.1 - velkoobjemový odpad z Čachnova

 

FOTO č.2 - velkoobjemový odpad z Čachnova


Pro tento druh zboží 2x ročně organizuje  bezplatný svoz, vše v rámci poplatků za odvoz odpadů.
 

Do kontejneru na parkovišti v Krouně, "někteří" naši spoluobčané z blízkých obydlí odkládají organické zbytky = roští a trávu! Tento  organický a cenný odpad potom odvážíme za poplatky  obce do Hlinska na skládku...

 

FOTO č.1 - kontejner na parkovišti v Krouně


Mgr. Ondra Pavel, starosta obce

 

 

INFO MZ ČR KORONAVIRUS
INFO PA KRAJ KORONAVIRUS
Hlášení rozhlasu
ORP Hlinsko
Propagační materiály
Turistické informace
Mapa
Web kamery online
Firmy v naší obci
Mikroregion Hlinecko
Pardubický kraj
Turistický portál
Na kole i pěšky
Dopravní portál PK
Práce v regionu
Veřejná anketa
Čtete úřední desku?

Pouze na internetu

Na nástěnce OÚ

Nečtu,nezajímam se

Propagační materiály
IQ-net již v KROUNĚ!
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.